tirsdag 15. februar 2011

Narren og lorden..

"Håndbok for reisen fra døden til livet!" Den tittelen på en gammel bok lyste mot meg på brukthandelen her før helgen. Jeg glemte helt å se etter andre godsaker, ble sittende å bla i denne gamle boken. Full av gode historier og "metoder" for å finne det gode liv. Best av alt er førstesiden som forteller hvordan boken skal leses. "VIKTIG!" Må leses... Helt utrolig! Narren og lorden er tittel på den første historien! Tro det eller ei, denne boken blir nok lest fra perm til perm! :-) Mest for underholdningsverdien, da!

Gamle bøker er moro! Jeg fant enda en mens jeg satt der. Litt mer seriøs denne her. Men her var det signaturen og hilsenen som tiltalte meg. "Fru Statsraadinde... fra oversetteren." Herlig! Og jeg klarte jammen meg å finne ut hvem denne spennende "oversetteren" var. Hans Hagerup startet H. Hagerup Forlag i Kjøbenhavn (jepp, sjekk stavemåten, med j!) Denne Eiler Hagerup var sønnen hans. Og laaaang ute, felles tipp-tipp noe var de også i slekt med en mer kjent Hagerup-gren i Bergen. Nina Hagerup og hennes nokså kjente mann/fetter Edvard Hagerup Grieg.. Statsraadinden var nok gift med Statsraad Niels Neergaard. Han var til og med statsminister i Danmark på et senere tidspunkt! Hva man kan få ut av en liten bok fra 1885...!?! Jeg liker slike ting som dette. Lete på nettet og prøve å finne ut hvem disse menneskene var.


Ha en fortsatt fin uke! Jeg glemmer/gjemmer meg i bokverden en liten stund til! :-)

1 kommentar:

 1. Hei så koselig hilsen hos meg:)
  Jeg har heller ikke turt før nå, jeg måtte bli litt mer kjent med bloggen og sette meg inn i grunnprinsipper først(liker ikke så mye forandringer nei:)
  Kjempe artig med de gamle bøkene, det gleder meg at det har kommet en brukthandel her jeg bor og har lyst til å besøke den i løpet av kort tid:)
  Ha en fin kveld!

  Klem og Smil fra Brit Olaug

  SvarSlett